OVO SE RIJETKO VIĐA: Pogledajte zbog čega se Pep Guardiola hvatao za glavu…

Bio je to prvi poraz "Građana" nakon osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

  • Sport

  • 28. Sep. 2023  28. Sep. 2023

  • 0

Nogometaši Newcastle Uniteda izborili su plasman u osminu finala Liga kupa nakon što su na St James Parku pred 59.000 gledatelja pobijedili Manchester City s 1-0.

Pogodak odluke dao je Alexander Isak u 53. minuti utakmice.

Bio je to prvi poraz "Građana" nakon osam uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

Aktualni europski i engleski prvak, koji je nastupio bez Erlinga Haalanda, je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali nije uspio pronaći put do mreže "Svraka". Domaćin je u prvih 45 minuta imao samo jednu priliku, ali je udarac Jacoba Murphyja je odbranio Stefan Ortega.

Newcastle je u nastavak krenuo daleko agresivnije i domaćin je u 53. minuti stigao do vodstva golom Alexandera Isaka. Veliki dio posla je obavio Joelinton koji je ubacio s desne strane, lopta je prošla kroz kazneni prostor do Isaka na drugoj vratnici kojem nije bilo teško zabiti. City je u nastavku susreta pritisnuo, ali nije uspio probiti obranu domaćeg sastava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...