UZBUNA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: „SDA i Islamska zajednica su jedna organizacija, Izetbegović je…“

Postoje mišljenja kako bi Izetbegović trebao napustiti vodstvo stranke, kako bi se ta stranka reformirala s novim ljudima i stekla bolju poziciju u pokušaju vraćanja na vlast, ali i vratila izgubljeni koalicijski potencijal.

  • Vijesti

  • 01. Okt. 2023  

  • 8

Sredinom oktobra održava se izborni kongres Stranke demokratske stranke. Izvjesno je kako bi i dalje najjaču bošnjačku stranku trebao nastaviti voditi Bakir Izetbegović. Šta bi novi Izetbegovićev mandat značio za političku scenu u BiH te hoće li doći do novog osipanja unutar ove stranke, za RTV HB, neslužbeno stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a komentirao je novinar Jurica Gudelj, također blizak HDZ-u BiH.

Postoje mišljenja kako bi Izetbegović trebao napustiti vodstvo stranke, kako bi se ta stranka reformirala s novim ljudima i stekla bolju poziciju u pokušaju vraćanja na vlast, ali i vratila izgubljeni koalicijski potencijal. No, kako je u BiH prisutno vrlo turbulentno političko vrijeme, ova stranka bi pod Izetbegovićevim vodstvom mogla vrebati posrtaje i pogreške Trojke i tokom ovog mandata, ali svakako se priprema za nove izbore

Gubitak vlasti, zasigurno ne ide u prilog Izetbegoviću u uvjeravanju članstva za dodjelu novog mandata. Međutim, činjenica da je SDA po ukupnom članstvu i po broju glasova na prošlim izborima i dalje pojedinačno najjača stranka u BiH

Pogledajte šta je o svemu rekao Gudelj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...