ALBIN KURTI SE ZAHVALIO SAVEZNICIMA: "Teroristički napad je orkestrirala Srbija"

Pomjeranje srpskih trupa duž granice s Kosovom dolazi otprilike sedam dana nakon napada na kosovsku policiju 24. septembra u selu Banjska u općini Zvečan, kada je poginuo policijski službenik Afrim Bunjaku.

  • Regija

  • 01. Okt. 2023  01. Okt. 2023

  • 1

Premijer Kosova Albin Kurti oglasio se danas, sedam dana nakon terorističkog napada na sjeveru zemlje.

"Prošlo je sedam dana od tragičnih terorističkih napada koje je orkestrirala Srbija. U proteklih 7 dana bili smo svjedoci nasilja, prijetnji i veličanja takvih djela. Tokom ovog vremena, duboko cijenimo podršku naših saveznika u našoj zajedničkoj borbi za demokratiju", napisao je Kurti. Vlada u Prištini je u subotu kasno uvečer pozvala vlasti Srbije da povuku svoje vojne trupe s granice prema Kosovu. 

"Vlada Republike Kosovo pažljivo prati najnovija dešavanja u vezi sa pomjeranjem vojnih jedinica Oružanih snaga Srbije prema granici Kosova i ostaje u stalnom kontaktu sa Sjedinjenim Državama i zemljama EU u vezi sa ovom ozbiljnom prijetnjom iz Srbije", saopćila je Vlada Kosova.

Pomjeranje srpskih trupa duž granice s Kosovom dolazi otprilike sedam dana nakon napada na kosovsku policiju 24. septembra u selu Banjska u općini Zvečan, kada je poginuo policijski službenik Afrim Bunjaku.

Sjedinjene Države su u petak pozvale Srbiju da povuče trupe s granice, opisavši njihovu akciju kao "veoma destabilizirajući razvoj događaja", a danas je isto uradila Njemačka. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...