TRENER ZRINJSKOG UOČI HISTORIJSKE UTAKMICE: "Ako su sposobni dati Brightonu šest golova onda vam je jasno o kakvoj se kvaliteti radi"

"Naš je cilj uhvatiti što više bodova, tri smo ulovili..."

  • Sport

  • 04. Okt. 2023  

  • 0

Ekspedicija HŠK Zrinjski odletjela je jutros iz mostarske zračne luke prema Birminghamu, gdje se u četvrtak igra utakmica drugog kola UEFA-ine Konferencijske lige Aston Villa – Zrinjski.

"Pred nama je najveća utakmica u povijesti kluba. Svi smo privilegirani što smo dio povijesti. Razmišljaš o utakmici i boli te glava od kvalitete, ali to je privilegija da te boli glava. Koliko bi trenera i klubova dalo novaca da budu u našoj poziciji?", izjavio je uoči puta trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Protiv kakvog će protivnika igrati bh. prvak dovoljno govori podatak da je Aston Villa u engleskom prvenstvu trenutno efikasnija od Manchester Cityja, engleskog i europskog prvaka, dodao je. 

"Ako su sposobni dati Brightonu šest golova onda vam je jasno o kakvoj se kvaliteti radi. Ali mi ne idemo tamo na izlet, idemo odigrati dobru utakmicu, dati svoj maksimum, a za što će taj maksimum biti dovoljan, o tom potom", istaknuo je Rendulić.

Zrinjski je prije dvije sedmice u Mostaru deficit od 0:3 na poluvremenu okrenuo u pobjedu 4:3 nad Alkmaarom, a Rendulić je uvjeren kako njegova ekipa ima još toga za ponuditi u Europi. "

Pomalo je nestvaran ta ljestvica, gdje smo mi prvi, a Aston Villa zadnja, ali tek smo na početku. Naš je cilj uhvatiti što više bodova, tri smo ulovili, a ja sam uvjeren da nećemo ostati na tome", zaključio je Rendulić, prenosi Bljesak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...