VAŽNE VIJESTI ZA DIJASPORU: Kako doći do jeftinih avio-karata i uštedjeti dosta novca…

Vrijeme je za nekoliko korisnih savjeta.

  • Ekonomija

  • 05. Okt. 2023  

  • 0

Novinari portala Ljudski.ba pisali su o neraskidivim vezama bh. iseljeništva s maticom, njihovim svakodnevnim brigama i pokušajima da promijene lošu financijsku situaciju svoje rodbine koja, još uvijek, nije odlučila napustiti Bosnu i Hercegovinu.

-Sada je vrijeme da na neki način i mi njima pomognemo s nekoliko korisnih savjeta.

Naime, putujući godinama Europom, od Kopenhagena, do Berlina, Madrida, Berlina, pa natrag do Stockholma i Osla, analizirajući podatke iz vlastitog iskustva, potpisnik ovih redova otkriva nekoliko malih trikova uz pomoć kojih će bh. iseljenicima, koji jedva čekaju letove u rodni kraj, ali i putnicima namjernicima, makar malo ušparati novce.

Naime, razni su faktori koji utječu na cijene aviokarata, a veliku ulogu igra i dan u tjednu kada se rezervira avio-karta što može uštedjeti mnogo novca. Ukoliko želite rezervirati međunarodni let koji polazi iz Njemačke, trebate to učiniti u nedjelju. Tada putnici od siječnja do kolovoza kartu plaćaju u prosjeku 20 posto jeftinije nego primjerice u petak ili četvrtak. Ostalim danima je također skuplje, samo je subotom cijena rezervacije niža.

Nedjelja je stoga dobar dan za kupnju karata, ali se ne preporučuje kao dan za putovanje. Za putovanje je pak petak najjeftiniji. Dakle, idealno bi bilo rezervirati kartu u nedjelju kako biste putovali u petak.

Kao što je poznato, najbolja opcija je planiranje putovanja ranije, a idealno bi bilo kupiti kartu nekoliko mjeseci prije polaska, ali ne više od četiri mjeseca prije leta.

Za kraj još jedan savjet.

Naime, u vrijeme godišnjih odmora zrakoplovne karte su uvijek iznadprosječno skuplje pa budite ekspeditivni i rezervirajte svoj ljetni let dva do tri mjeseca ranije kako bi uštedjeli pozamašne novce i na taj način olakšali kućni proračun.

Ukoliko slijedite ove savjete, nema sumnje da ćete uspjeti ušparati dosta novca, piše Ljudski.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...