ČAVIĆ NAKON POŽARA U ZGRADI ELEKTROKRAJINE: “Niko nije ozbiljno povrijeđen, server sala gdje su kompletni podaci spašena"

Istraga je u toku, nakon čega će niti poznato više o uzroku požara

  • Hronika

  • 09. Okt. 2023  

  • 0

Požar koji je zahvatio zgradu Elektrokrajine i hotel Bosna u Banjaluci izbio je u starom dijeli zgrade odnosno Aneksu, koji je naslonjen na hotel Bosna, rekao je to direktor Elektrokrajine Dragan Čavić.

“Požar se pojavio iz plafona kroz ventilacije u wc-u, ali kako i na koji način, naknadno će biti utvrđeno“,  rekao je Čavić.

Prvo se zapalio krov, a onda se požar širio, kako kaže Čavić, veoma brzo. Šteta je mogla biti i veća ali niko nije ozbiljno povrijeđen, a sačuvana je i sva potrebna dokumentacija.

Server sala gdje su kompletni podaci je spašena, preuranjeno je govoriti o šteti ali mogu reći da je mogla biti daleko veća“, rekao je Čavić.

Ukupno 95 odsto objekta nije bilo zahvaćeno požarom. Istraga je u toku, nakon čega će niti poznato više o uzroku požara. Na terenu je dežurni tužilac.

Čavić je rekao da je velika zahvalnost radnicima Elektrokrajine koji će narednih dana raditi online, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...