PROCURIO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Otkrivena lokacija novog masakra, na jednom mjestu nađeno više od 100 tijela...

Hecht je rekao da, iako je većina militanata Hamasa u kibucu ubijena, izraelske trupe se još uvijek bore protiv njih.

  • Svijet

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

Veliki broj žrtava otkriven je u kibucu Be‘eri u južnom Izraelu u kojem je živjelo oko 1.000 ljudi. Iz kibuca je izvučeno više od 100 tijela, a stradali su u munjevitom, višestrukom napadu koji je pokrenuo Hamas iz Pojasa Gaze u subotu, prema podacima spasilačke službe Zaka.

Militanti su prvi put stigli u Be‘eri oko 7 sati ujutro u subotu - samo 30 minuta nakon što je probijen zid na granici između Gaze i Izraela, pokazuje novi video do kojeg je došao CNN.

Sve je izglednije kako je Be‘eri jedan od kibuca u kojem je stradalo najviše ljudi.

Video, geolociran od strane CNN-a, prikazuje šest militanata, od kojih se čini da su neki teško naoružani, kako dolaze sa sjevera na motociklima u 7:11 ujutro i voze prema jugu, odnosno prema gradu.

Image

CNN je prethodno izvijestio da su militanti iz Gaze otprilike u to vrijeme počeli pucati na ljude koji su prisustvovali muzičkom festivalu, oko 5 km južno od Be‘erija.

Kibuc je "vrlo teško pogođen", rekao je glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga, Richard Hecht, ranije u ponedjeljak.

Hecht je rekao da, iako je većina militanata Hamasa u kibucu ubijena, izraelske trupe se još uvijek bore protiv njih.

Podsjetimo, ovo nije prvi video iz kibuca Be‘eri. Naime, nekolicina Izraelaca koje je Hamas uzeo kao taoce tokom svog upada u Be‘eri ubijeni su ubrzo nakon što su zarobljeni, prema videosnimkama koje je pregledao The Washington Post.

Eksplicitni video podijeljen na Telegramu 8. oktobra, prikazuje naoružane borce sa spaljenim automobilima i buldožerom u pozadini. Također, vidi se i više tijela na ulici u kibucu Be‘eri, samo nekoliko metara od mjesta gdje su Hamasovi militanti snimljeni kako hodaju s nekoliko civila koji izgledaju kao isti ti taoci. CNN-ova analiza video zapisa utvrdila je da su tijela i taoci, koje su niz rezidencijalnu ulicu vodili do zuba naoružani militanti, imali istu odjeću i frizure.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...