RAT DO ISTREBLJENJA: Izraelski ratni avioni bombardovali kampus Islamskog univerziteta u Gazi (VIDEO)

Od intenzivnog bombardiranja izraelskih ratnih aviona uništene su zgrade u kampusu Islamskog univerziteta, objavila je Palestinska zvanična agencija WAFA.

  • Svijet

  • 11. Okt. 2023  11. Okt. 2023

  • 1

Izraelska vojska izvela je zračni napad na Islamski univerzitet u blokiranom Pojasu Gaze, prenosi Anadolija.

Od intenzivnog bombardiranja izraelskih ratnih aviona uništene su zgrade u kampusu Islamskog univerziteta, objavila je Palestinska zvanična agencija WAFA.

U vijestima se navodi da niko ne može ući u područje koje nakon napada pretvoreno u ruševine.

Situacija je eskalirala u Pojasu Gaze nakon napada palestinske grupe Hamas na izraelske gradove u subotu. Izrael je uzvratio masivnim zračnim napadima na Gazu.

U nasilju je ubijeno više od 2.100 ljudi, uključujući najmanje 900 Palestinaca u Gazi i 1.200 Izraelaca na drugoj strani.

Izrael je također prekinuo opskrbu vodom i strujom u Gazi, neizbježno pogoršavajući ionako tešku humanitarnu situaciju.

Pojas Gaze, gdje živi 2,2 miliona ljudi, već je pod teškom izraelskom opsadom od 2007.

Agencija UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) saopštila je kasno u utorak da je više od 175.000 ljudi u Gazi našlo utočište u 88 njihovih škola.

Agencija navodi da se broj povećava zbog nastavka izraelskih zračnih napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...