MOŽDA I DOGODINE: Zelenski tvrdi da će se kandidovati za drugi predsjednički mandat ako se rat s Rusijom nastavi

- Ukoliko za vrijeme rata, da. A nakon rata, nisam siguran - rekao je Zelenski u intervjuu za rumunsku televiziju Digi24 kasno u utorak.

  • Evropa

  • 11. Okt. 2023  

  • 0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da će se kandidovati za drugi mandat ukoliko se rat njegove zemlje s Rusijom nastavi.

- Ukoliko za vrijeme rata, da. A nakon rata, nisam siguran - rekao je Zelenski u intervjuu za rumunsku televiziju Digi24 kasno u utorak.

Iako je naznačio da trenutno nema izbora u Ukrajini, Zelenski nije isključio mogućnost da se održe 2024. godine.

Predsjednički izbori u zemlji su trebali biti održani u martu 2024. godine, ali se ne mogu organizovati zbog vanrednog stanja proglašenog nakon početka rusko-ukrajinskog rata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...