SRBIJANSKI MAFIJAŠ ZA KOJIM JE POTJERNICU RASPISALA I BiH: U Mađarskoj uhapšen Filip Korać

Iako važi za jednog od najozloglašenijih kriminalaca na Balkanu, Filip Korać ima iznenađujuće malo problema sa zakonom.

  • Hronika

  • 11. Okt. 2023  

  • 0

Filip Korać uhapšen je u petak u Mađarskoj po nalogu francuske policije koja ga potražuje zbog trgovine drogom, a osim Francuske njega traži i Bosna i Hercegovina koja je za njim raspisala potjernicu zbog istog krivičnog djela.

Naime, u decembru prošle godine pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske protiv Filipa Koraća podnijeli su izvještaj zbog sumnje da je bio član krimnalne grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotika.

Radilo se grupi koju je policija razbila policijskom akcijom “Šakal”, a na čijem čelu je bio Ognjen Orašanin iz Sokoca.

Nakon što je policija otključala aplikaciju “Skaj” pronašli su su dokaze o saradnji članova ove grupe i poslovima sa kojima su se bavile.

Oni su bili osumnjičeni za međunarodno krijumčarenje opojjnih droga i to na području Velike Britanije, Belgije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Korać je u ovom predmetu bio trećeosumnjičeni, a izvori u MUP navode da je Orašanin u nekoliko navrata sa njim veoma blisko sarađivao i u nekoliko navrata preko njega trgovao drogom.

Pošto u ovoj akciji policija nije pronašla Koraća, za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Iako važi za jednog od najozloglašenijih kriminalaca na Balkanu, Filip Korać ima iznenađujuće malo problema sa zakonom.

Do nedavne dobrovoljne predaje u zagrebačkom Remetincu zbog sumnje da je falsifikovao hrvatski pasoš, Korać se nije boravbio u zatvoru.

Jedna krivična za ometanje policajca u radu („Ko si ti da tebi dam ličnu kartu?“) i jedna prekršajna prijava za pravljenje nereda u restoranu – to je bilans Koraćevog kriminalnog CV-a. Bio pod istragom tužilaštva za organizovani kriminal Srbije zbog podstrekivanja na ubistvo Blaža Đurovića.

Korać je, inače, naslijedio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine.

Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju piše Krik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...