PROCURILA NEVJEROVATNA SNIMKA: Bile su dva metra od terorista, već je uperio oružje u njih, a onda se dogodilo čudo…

Na snimci se može vidjeti da su izraelski vojnici ispalili jedan hitac prema militantu te da je isti razbio stražnje staklo automobila kod kojeg su se spomenute žene skrivale.

  • Hronika

  • 13. Okt. 2023  13. Okt. 2023

  • 0

Sigurnosne kamere na ulazu u kibuc Yachini koji je od granice Izraela i Gaze udaljen manje od šest i pol kilometara zabilježile su bijeg dviju žena iz njega te razmjenu vatre između Hamasovih militanata i izraelskih vojnika usred koje su se njih dvije našle, piše Daily Mail.

Na snimci koji je nastala u 7:38 sati u subotu, 7. oktobra 2023. godine, može se vidjeti da jedna, prema svemu sudeći, ženska osoba nešto traži u prtljažniku bijelog automobila koji je parkiran ispred kapije na ulazu u kibuc.

Nakon što je vidjela da mu se približava bijeli kamionet, ušla je u kibuc i zatvorila vrata na kapiji.

Grupa od osam Hamasovih militanata izašla je iz bijelog kamioneta u 7:39 sati. Prvo su zauzeli borbene položaje i provjerili hoće li se susresti s kakvim otporom, a zatim otvorili vrata na kapiji na ulazu u kibuc te ušli u njega.

U 7:40 sati, dvije su žene istrčale iz kibuca te mahnule izraelskim vojnicima koji su bili na obližnjoj cesti koja je od ulaza u kibuc udaljena 10-ak metara. Hamasov militant koji je očito slijedio žene podigao je svoju pušku čim je vidio kome su mahnule te se sakrio kod prednjeg dijela automobila. Jedna žena sagnula se odmah kod prtljažnika bijelog automobila koji je bio do vrata, a druga je prvo još jednom mahnula vojnicima te se potom također sagnula kod prtljažnika.

Na snimci se može vidjeti da su izraelski vojnici ispalili jedan hitac prema militantu te da je isti razbio stražnje staklo automobila kod kojeg su se spomenute žene skrivale.

Izraelski su se vojnici zatim približili ulazu u kibuc, Hamasov se militant zadržao na svojoj poziciji, kao i žene.

U jednom su trenutku žene počele vaditi stvari iz prtljažnika te su, čini se, pokušale u njega ući.

U 7:45 sati, može se vidjeti kako se izraelski vojnici približavaju autu kod kojeg su se žene skrivale. Nakon što su ih kratko pregledali te provjerili ima li koga u kamionetu u kojem su došli militanti, vojnici su se približili ulazu u kibuc.

Daily Mail piše da se smatra da je napad na kibuc Yachini jedan od prvih napada na Izrael koje je Hamas izveo tog 7. oktobra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...