SPREMAJU OFANZIVU: Izraelska vojska nastavlja raspoređivanje tenkova i oklopnih vozila na granici sa Gazom

Mnogi tenkovi izraelske vojske već sedam dana čekaju na graničnom području u ovom gradu tokom izraelskih napada na blokirani pojas Gaze.

  • Svijet

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Izrael je u petak nastavio sa raspoređivanjem tenkova i oklopnih vozila u gradu Sderot u blizini granice sa Gazom, prenosi Anadolija.

Mnogi tenkovi izraelske vojske već sedam dana čekaju na graničnom području u ovom gradu tokom izraelskih napada na blokirani pojas Gaze.

U izraelskim izvještajima se navodi da je izraelska vojska spremna pokrenuti kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze i da čeka odobrenje na političkom nivou.

Situacija je eskalirala u Pojasu Gaze nakon napada palestinske grupe Hamas na izraelske gradove u subotu.

Hamasovo vojno krilo Brigade Al-Qassam u subotu ujutro pokrenulo je sveobuhvatnu operaciju nazvanu "Aqsa Flood".

Izrael je uzvratio masivnim vazdušnim napadima na Gazu.

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskom bombardovanju Gaze je 1.537, dok je povrijeđeno 6.612 osoba.

Najmanje 1.300 Izraelaca je poginulo, a 3.300 je povrijeđeno u napadima iz Gaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...