GLUMAC AMMAR MEŠIĆ PROGOVORIO NAKON OTKAZA: „Aleksandar Vučić me nikada neće ušutkati…“

Na pitanje da li će nastaviti da iskazuje svoje mišljenje čak i onda kada su posljedice evidentne i moguće, glumac je rekao – da.

  • Estrada

  • 14. Okt. 2023  

  • 1

Glumac Ammar Mešić govorio je o svom odlasku iz serije "Igra sudbine" na TV Prva koja ih je proslavila, a koji je bio obavijen političkim motivima od strane produkcije.

„Nada posljednja umire, u svetu se dešavaju razne ružne i tužne stvari, moramo da probudimo kod sebe neku empatiju i da pomognemo drugima koliko možemo, po prirodi sam optimista, ne želim da vjerujem da idemo ka dnu, hoću da se borim i za bilo kog građanina i da podržavam proteste protiv nasilja, kao protest, jer mi se ne sviđa vlast – kao što mi se možda sutra neće sviđati neka druga vlast. Ja sam na dobrom putu na kojem želim da iskazujem svoje mišljenje bez obzira na sve. Niko to ne može da mi zabrani, nikada, pa bio to Vučić ili Đilas, ili bilo ko drugi. Ne želim da ćutim. Želim da kažem šta mislim da je ispravno, ili nije ispravno“, rekao je Mešić za Nova.rs.

Na pitanje da li će nastaviti da iskazuje svoje mišljenje čak i onda kada su posljedice evidentne i moguće, glumac je rekao – da.

„Pa da. Znaš kako, jedna vrata se zatvore, druga se otvore, sve se dešava sa razlogom i u pravo vreme. Kada nešto radite čista srca, ne očekujući da ćete dobiti nešto zauzvrat, od toga nema ništa. Sve što sam radio, radio sam čista srca. Ovaj gore sve vidi, to je moj odgovor na sve to“, rekao je Ammar Mešić.

alt

Početkom septembra, glumac Ammar Mešić dobio je otkaz u seriji „Igra sudbine“ nakon svoje podrške protestima „Srbija protiv nasilja“, ali i nakon što je u otvorenom pismu direktno kritikovao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...