E, MOJ, STAŠA: Košarac očajan nakon reakcije američkog ambasadora -„Sramotno je šta Murphy radi Dodiku…“

-Svaki istup ambasadora Murphyja jača naše uvjerenje da nije dobronamjeran prema Srpskoj i srpskom narodu, poručio je Košarac.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2023  

  • 2

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac u novoj akciji podilaženju stranaškom šefu Miloradu Dodiku poručio je da je „sramotno što američki ambasador u BiH Michael Murphy pokušava da fakturiše antidejtonsko djelovanje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, lideru čija je politika bazirana na primjeni izvornog Dejtona, a upravo Murphyi, zajedno sa federalnim strukturama, afirmiše antidejtonsko djelovanje“, poručio je on.

- Ko je uopšte on (Murphy, op. „SB“) da komentariše predsjednika Milorada Dodika i politiku institucija Republike Srpske?! Otkud mu mandat da to radi? To nije diplomatsko ponašanje, već manir lokalnog šerifa i sarajevsko - đilkoški rječnik, naveo je Košarac na Instagramu.

-Osnovno što treba da zna Murphy jeste činjenica da predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ocjenjuje srpski narod, i to vrlo uspješnom ocjenom u svakom izbornom ciklusu.

Svaki istup ambasadora Murphyja jača naše uvjerenje da nije dobronamjeran prema Srpskoj i srpskom narodu, poručio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...