NAPAD HISTERIJE PRED KAMERAMA, SANJA VULIĆ U DELIRIJU: „To je pokušaj političke likvidacije Milorada Dodika, ali i likvidacije Republike Srpske…“

Ovdje se postavlja pitanje ko može sa strane da odlučuje kako će da postupaju poslanici u NSRS, a po čijoj odluci je postupio i v.d. direktora Službenog glasnika Miloš Lukić, navela je Vulić.

  • Mini market

  • 15. Okt. 2023  15. Okt. 2023

  • 2

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić navela je da će sudski proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića koji počinje sutra, biti regionalna, a ne samo lokalna tema.

-Sudski proces koji se vodi Sud BiH je abnormalna situacija. Do sada nikada nije viđeno u postdejtonskoj BiH da sudite nekome ko je radio svoj posao, navela je Vulićeva za RTRS.

-Dodik radio svoj posao i samo izgovarao stav ljudi koji žive u Republici Srpskoj, kazala je ona.

-Iiza procesa krije se druga namjera, dijela međunarodne zajednice i sarajevske politike, a to je pokušaj političke likvidacije Milorada Dodika, ali i likvidaciju Republike Srpske. Dugo vremena pokušavaju da odstrane Dodika sa političke scene. Kada su uvidjeli da je to nemoguće i da uživa ogromno povjerenje građana, počeli su da jurišaju na nešto što ne postoji a to je termin "državna imovina", poručila je Vulićeva.

-Bilo kakva osuđujuća presuda u ovom slučaju znači da neće biti ni BiH, Oni ovim sudskim procesom testiraju strpljenje srpskog naroda u BiH. Ovdje se postavlja pitanje ko može sa strane da odlučuje kako će da postupaju poslanici u NSRS, a po čijoj odluci je postupio i v.d. direktora Službenog glasnika Miloš Lukić, navela je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...