PALESTINSKA ZAJEDNICA U BiH POZDRAVLJA STAV SDA I PORUČUJE: Pozivamo bh. građane na skup za mir u Sarajevu 22. oktobra

- Pozivamo ostale političke stranke, pokrete i ugledne institucije iz Bosne i Hercegovine, da osude agresiju izraelske okupatorske sile na Palestinu, projerivanje i ubijanje nevinih osoba te kršenje međunarodnog prava, saopćeno je iz Udruženje Palestinska zajednica u BiH.

  • Politika

  • 17. Okt. 2023  

  • 0

Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pozdravlja stav Stranke demokratske akcije koji je usvojom tokom 8. kongresa, a u kojem se oštro osuđuje nasilje i ubijanje civila u Palestini, saopćeno je iz ovog udruženja. 

- Posebno cijenimo činjenicu da su delegati ove stranke izraelsko nasilje u Palestini, posebno u pojasu Gaze, nazvali pravim imenom-genocid-pozivajući sve bitne međunarodne faktore da s ciljem uspostavljanja trajnog mira osiguraju primjenu rezolucija Ujedinjenih nacija kojima se predviđa rješenje o dvije države sa istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom Palestine.

Pozivamo ostale političke stranke, pokrete i ugledne institucije iz Bosne i Hercegovine, da osude agresiju izraelske okupatorske sile na Palestinu, projerivanje i ubijanje nevinih osoba te kršenje međunarodnog prava.

Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje, te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou prekoputa Vijećnice sa početkom u 11:00 sati - navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...