"SRAMITE SE OLOŠI KOJI KORISTITE LJUDSKU MUKU I TAKO SKUPLJATE POENE": Potresna objava bivše saradnice Nenada Nešića

"Ministre, da, ja sam magistar diplomatije i razrješili ste me! Moj otac je preminuo.. Svim silama sam se trudila u takvim okolnostima da mu pružim najbolju moguću njegu i pomoć. Možda bi sada bio živ da sam imala više mogućnosti i da sam ga na vrijeme odvela van zemlje. Sramite se ološi koji koristite ljudsku muku i tako skupljate poene, ja više nemam razlog da ćutim!", poručila je Ševkušić.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2023  

  • 2

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas je na društvenim mrežama objavio da je organizovao prijem za Magdalenu Stanojević, magistra kriminologije i bezbjednosnih studija koja je proglašena najboljom studenticom prvog ciklusa studija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Magdalena je, uprkos mnogim životnim nedaćama s kojima se susrela, poput bolesti oca, koji je kao dijalizni pacijent nedavno podvrgnut proceduri transplantacije bubrega, magistrirala s prosječnom ocjenom 9,66", napisao je Nešić.

Ovo se nije svidjelo bivšoj savjetnici ministra Miloša Lučića, iz prošlog saziva Savjeta ministrara, koji je bio kadar DNS-a kojim rukovodi Nenad Nešić.

"Osjetljivo ministar na životne nedaće poput bolesti oca, haha. Jeftino skupljanje poena je počelo! Gdje je bila empatija kada ste mene razrješili dok mi je otac bio na aparatima? Djevojci želim zaista sve najbolje i brz oporavak ocu, a vi se sramite ološi! Jedina sam u tom momentu radila u porodici, snosila sve moguće troškove liječenja koje nije bilo ni malo naivno.

Ministre, da, ja sam magistar diplomatije i razrješili ste me! Moj otac je preminuo.. Svim silama sam se trudila u takvim okolnostima da mu pružim najbolju moguću njegu i pomoć. Možda bi sada bio živ da sam imala više mogućnosti i da sam ga na vrijeme odvela van zemlje. Sramite se ološi koji koristite ljudsku muku i tako skupljate poene, ja više nemam razlog da ćutim!", poručila je Ševkušić.

Ševkušić je prozvala Nešića i zato što nikada nije pristao da zajedno s njom i Lučićem gostuje u tv emisiji.

- Umjesto njihovog prisustva urednik emisije i ja lično smo dobijali prijeteće poruke. Jedina stvar koja me držala u tom kabinetu i partiji bio je moj otac koji se borio sa rakom i čije liječenje sam najlakše mogla finansirati radeći tu. Njega više nema ali je iza sebe ostavio sposobnu osobu koja će se boriti ako treba sa najvećim i najjačim ološima kako bi dokazala da to zaista jesu!

Nadam se da ministar poslije mojih objava neće plakati jer je izrazito emotivna osoba... Meni nije cilj nikog da rasplačem kao sto ste vi to radili svojevremeno. Ćutala sam na mobing i na mnogo stvari jos.. Ćutala sam jer sam imala bolesnog oca i nisam bila u poziciji da se žalim. Presuđen zlostavljač žena je trenutno Šef kabineta ministra bezbjednosti. Svako dobro Bosno i Hercegovino! - poručila je Ševkušić, prenosi BN televizija.

Podsjetimo, svojevremeno imenovanje Ševkušić za savjetnicu ministra izazvalo je veliko interesovanje javnosti s obzirom da je bila nekadašnja druga pratilja Mis planete Zemlje za BiH.

Nedugo nakon imenovanja Marina Ševkušić je smijenjena s pozicije savjetnice.

Bivšeg ministra Lučića su pripadnici SIPA-e uhapsili krajem 2022. u okviru akcije “Dijamant 2.” Sumnjiči se za krivično djelo zlouptrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više korupcijskih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe”- poručili su iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...