AMERIČKI PREDSJEDNIK JOE BIDEN U STRASTVENOM OBRAĆANJU NACIJI: "Hamas ne predstavlja palestinski narod, žalim zbog patnji kroz koje prolaze Palestinci u Gazi..."

Unutar 100 milijardi dolara, koje će Biden tražiti od Kongresa, nalazi se 60 milijardi za Ukrajinu te 40 milijardi za Izrael, Tajvan i za migrantsku krizu na američko-meksičkoj granici.

  • Svijet

  • 20. Okt. 2023  20. Okt. 2023

  • 0

Predsjednik SAD-a Joe Biden održao je u četvrtak strastven govor u Ovalnom uredu pozivajući Amerikance da stanu uz Izrael i Ukrajinu dok se suočavaju s nemilosrdnim, ali vrlo različitim protivnicima, ustvrdivši da je svijet na "tački prekretnice u povijesti". 

“Američke vrijednosti su ono što nas čini partnerom s kojim druge nacije žele raditi”, rekao je Biden u četvrtak.  “Izložiti sve to riziku ako odemo od Ukrajine, ako okrenemo leđa Izraelu, jednostavno se ne isplati.” U obraćanju naciji predsjednik Biden je rekao da će tražiti 100 milijardi dolara pomoći za Izrael i Ukrajinu.

Poručio je da Hamas ne predstavlja palestinski narod te je izrazio žaljenje zbog patnji kroz koje prolaze Palestinci u Gazi. 

Unutar 100 milijardi dolara, koje će Biden tražiti od Kongresa, nalazi se 60 milijardi za Ukrajinu te 40 milijardi za Izrael, Tajvan i za migrantsku krizu na američko-meksičkoj granici. (SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...