INFO IZ BIJELE KUĆE: Zbog tenzija na Bliskom istoku Biden se vraća u Washington

Biden skratio vikend putovanje u Delaware.

  • Svijet

  • 13. Apr. 2024  

  • 0

Američki predsjednik Joe Biden vratiće se u Washington u subotu poslijepodne kako bi se konsultovao sa svojim timom zbog pojačanih tenzija između Irana i Izraela.

"Predsjednik se danas popodne vraća u Bijelu kuću kako bi se konsultovao sa svojim timom za nacionalnu bezbjednost o događajima na Bliskom istoku", saopštila je Bijela kuća.

Dodaje se da je Biden skratio vikend putovanje u Delaware.

Izrael je u visokoj pripravnosti nakon javnog obećanja Irana da će napasti izraelske mete u znak odmazde za vazdušni napad 1. aprila na njegov diplomatski objekat u glavnom gradu Sirije Damasku. U napadu je ubijeno najmanje sedam pripadnika iranske Islamske revolucionarne garde, uključujući dva generala.

Iran je optužio Izrael za izvođenje napada i obećao da će odgovoriti. Tel Aviv nije zvanično preuzeo odgovornost za napad, ali je ranije izveo niz napada na iranske ciljeve širom Sirije.

I Iran i Hezbolah, njegov glavni saveznik u Libanu, naveli su da napad neće proći nekažnjeno.

"Nemojte", poručio je američki predsjednik Joe Biden u petak Teheranu.

On je novinarima rekao:

„Posvećeni smo odbrani Izraela. Podržaćemo Izrael. Pomoći ćemo u odbrani Izraela i Iran neće uspjeti“, prenosi Anadolija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...