KRMINALCI NE PREŽU NI OD ČEGA: Nova praksa lopova u Europi, sve je gotovo za nekoliko minuta…

S obzirom na cijene ulov može biti veći od 4.000 maraka.

  • Auto

  • 20. Okt. 2023  

  • 0

S obzirom na astronomske cijene goriva, sve je moguće, pa i nedavno otkriveni slučaj.

Naime, dvojica Rumunja u utorak ujutro u nizozemskom gradu Waalwijku, a policija ih je uhapsila u Weertu. Oštećeni vozač otkrio je krađu u utorak ujutro na parkiralištu u ulici Professor Eykmanweg u industrijskom parku u Waalwijku. Ispostavilo se da je provaljeno u kabinu. Odneseno je više osobnih stvari, kao i 1.000 litara dizela, rekli su u policiji. Kako su njih dvojica tačno locirani, policija zbog daljnje istrage ne želi reći.

Kradljivci dizela razbijaju čepove goriva na kamionima i pumpaju dizel crijevom u velike bačve koje se nalaze u kombiju. Plijen varira od 100 do 1.100 litara po kamionu. Ponekad samo probuše rupu na dnu spremnika, a onda nastaje velika šteta. Zbog visokih cijena goriva, spremnici kamiona sve su češća meta u Nizozemskoj, a kako se ovi trendovi šire, možemo ih očekivati i u drugim europskim državama.

S obzirom na cijene goriva, ulov po jednom kamionu može biti veći od 4.0000 maraka…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...