UČENICI PRNJAVORSKE OSNOVNE ŠKOLE U STRAHU: Maloljetnik drugovima prijetio ubistvom, reagovala policija

Kako saznaje ATV pojedini roditelji su čak zabranili djeci da odlaze na nastavu. Sa cijelim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci.

  • Hronika

  • 20. Okt. 2023  

  • 0

Maloljetni učenik Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Prnjavora prijetio je ubistvom dvojici drugova iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja.

Kako saznaje ATV pojedini roditelji su čak zabranili djeci da odlaze na nastavu. Sa cijelim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci.

- Policiji je prijavljeno da je maloljetnik uputio ozbiljne prijetnje školskim drugarima. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a budući da se radi o maloljetnicima koji ne mogu krivično odgovarati, tužilac je naložio da škola i Centar za socijalni rad preduzmu odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj se uključio i multisektorski tim - navode u PU Banja Luka.

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Milan Vranić za ATV kaže da škola čini sve da se ovaj problem riješi.

- Čim smo saznali tu informaciju odmah smo o svemu obavijestili policiju, multisektorski tim i organizovani su sastanci kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje da se taj problem riješi. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu sigurni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomogu u rješavanju ovog problema - rekao je Vranić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...