IZ SDA O DAREŽLJIVOSTI STRANKE NJIHOVOG BIVŠEG ČLANA: "Za očekivati je da prilikom hapšenja velikodušnog Okerića, on bude izvučen iz rupe, uz duge cijevi i..."

(...) specijalce te uz direktan TV prijenos.

  • Mini market

  • 21. Okt. 2023  21. Okt. 2023

  • 0

I iz SDA poslali su saopćenje za javnost u vezi s informacijom da je Narod i pravda iz kantonalnog budžeta isplatila više od 200.000 maraka organizacijama koje su sami osnovali.

"Medijski izvještaji koji razotkrivaju novu aferu dodjele javnog novca udruženjima koja su osnovali, ili njima upravljaju funkcioneri Naroda i pravde, potvrđuju da se radi o sveobuhvatnom, planski smišljenom i udruženom poduhvatu izvlačenja budžetskog novca, koji se nezakonito preusmjerava na osnaživanje stranačke mreže, širenje utjecaja i kupovinu glasova.

Pod maskom brige za povratnike, Konakovićevi sljedbenici osnivali su humanitarna udruženja, gradeći paradržavne strukture, s paralelnim tokovima novca, po uzoru na zloćudne pučističke organizacije.

NIP-ovi lažni humanitarci raspoređeni u rukovodstvo Skupštine i Vladu KS, te bogate federalne resore, u stopu slijede svog stranačkog vođu, protiv kojeg je formiran predmet zbog sumnjive raspodjele grantova.

Pod istom optužbom da je grant sredstva dodjeljivao bliskim nevladinim organizacijama, bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, s rukama na leđima i lisicama, te brojnim reporterskim ekipama, doveden je u Tužilaštvo KS.

Za očekivati je da prilikom hapšenja velikodušnog i darežljivog Elvedina Okerića, on bude izvučen iz rupe, uz duge cijevi i specijalce, te direktan TV prijenos", saopćio je Kantonalni odbor SDA Sarajevo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...