EKSPLOZIVAN ISTUP GRADONAČELNIKA SINJA: Pogledajte kako saborski zastupnik planira organizirati straže na granici sa BiH... (VIDEO)

Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje", izvijestili su iz MUP-a RH.

  • Regija

  • 25. Okt. 2023  25. Okt. 2023

  • 6

Gradonačenik Sinja Miro Bulj tvrdi da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine. U borbi protiv nezakonitih ulazaka migranata poziva vojsku na angažman kao pomoć, kako kaže, preopterećenim policijskim snagama na graničnim prijelazima.

Miro Bulj tvrdi - na sinjskom području organizirat će građanske straže duž granice s BiH.

"Među migrantima su i teroristi, moramo se organizirati"

"To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit istom mjerom", rekao je za HRT Miro Bulj, gradonačelnik Sinja (Most).

Tvrdi da ogromnom sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

Pogledajte šta je sve najavio sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Miro Bulj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...