EDIN FORTO SE OGLASIO: "Ne tražite CIPS potvrde, sve se može riješiti elektronski!"

"Dugi redovi za CIPS potvrde su teret..."

  • Mini market

  • 25. Okt. 2023  

  • 0

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto pozvao je ministarstva i institucije da odmah prestanu zahtijevati CIPS potvrde u javnim pozivima i konkursima.

Istakao je da se svi oni trebaju obratiti Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i pribavljanje ovog dokumenta riješiti elektronskom razmjenom podataka.

"Dugi redovi za CIPS potvrde su teret za građane i administraciju, i vrijeme je da se tome stane na kraj.

IDDEEA je spremna sarađivati sa svim relevantnim organima i ministarstvima kako bismo poboljšali pristup građana svojim dokumentima i smanjili nepotrebno gubljenje vremena i resursa", napisao Forto je u objavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...