ZATVORENI ODJELI: Zbog nedostatka goriva bolnice u Gazi primaju samo hitne slučajeve

Navodi da bolnice nastoje da uštede ono malo goriva koje imaju za napajanje respiratora, inkubatora i aparata za dijalizu.

  • Svijet

  • 26. Okt. 2023  

  • 0

Iz UN-a kažu da bolnice u Pojasu Gaze primaju samo hitne slučajeve je im ponestaje goriva.

"Bolnice na cijeloj teritoriji zatvorile su sve odjele osim hitne pomoći", kaže reporter BBC-a Abu Alouf, koji se nalazi u gradu Khan Younis na jugu Gaze. 

Navodi da bolnice nastoje da uštede ono malo goriva koje imaju za napajanje respiratora, inkubatora i aparata za dijalizu.

"Bolnice u Gazi su sada u stanju potpunog kolapsa", kaže Mohammed Abu Selmeya, šef najveće bolnice na teritoriji, Al-Shifa.

Izrael blokira nove isporuke goriva u Gazi, govoreći da bi ih Hamas mogao ukrasti i iskoristiti u vojne svrhe.

Izrael također optužuje Hamas da skladišti stotine hiljada litara dizela i odbija ga podijeliti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...