PRAVNI EKSPERT SIFET KUKURUZ: "Usvajati rezolucije koje su 'mrtvo slovo na papiru' je ogledalo moralnog mrtvila u kojem se svijet nalazi, BiH je to osjetila na vlastitom primjeru"

"Uzaludno je apelovati na savjest onoga koji savjesti nema, i tražiti poštovanje moralnih načela od onoga ko morala nema", napisao je Kukuruz.

  • Vijesti

  • 28. Okt. 2023  

  • 1

Pravni ekspert Sifet Kukuruz Rezoluciju UN-a kojom se poziva na trenutno humanitarno primirje u Gazi okarakterisao je izrazom hipokrizije i nemorala.

"Uzaludno je apelovati na savjest onoga koji savjesti nema, i tražiti poštovanje moralnih načela od onoga ko morala nema.

Takav razumije samo jezik moći i zaustavit će se samo pred silom većom od svoje i odlučnošću koja je odlučnija od njegove.

Onaj koji apeluje na takvoga, dokazuje vlastitu nemoralnost i licemjernost.

Usvajati rezolucije koje su 'mrtvo slovo na papiru' je ogledalo moralnog mrtvila u kojem se svijet nalazi.

Bosna i Hercegovina je to osjetila na vlastitom primjeru.



Ovakve i slične rezolucije svijet usvaja samo da bi sebe amnestirao za genocid koji vrši Izrael.

Usvojena rezolucija nije od bilo kakve pomoći Palestincima, ona je samo dokaz protiv onoga ko je usvaja.

Usvojena rezolucija samo dokazuje da su UN bile i ostale najveći koncentracioni logor za međunarodno pravo i pravdu", poručio je Kukuruz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...