"SARAJLIJE, KUPITE KAFU I TAKO POMOZITE NARODU U GAZI": Sljedeće sedmice u Sarajevu humanitarni bazar za narod Palestine

U sklopu bazara će se prodavati hrana i kahva čiji će se prihodi predati narodu Gaze u koji se nalazi u humanitarnoj krizi.

  • Društvo

  • 29. Okt. 2023  

  • 0

U koordinaciji sa Udruženjem civilnih žrtava rata "Svjetlost", Palestinska zajednica u BiH će 3. i 4. novembra između 09:00 i 18:00 sati, organizovati humantirani bazar na adresi Sutjeska 24, Sarajevo.

U sklopu bazara će se prodavati hrana i kahva čiji će se prihodi predati narodu Gaze u koji se nalazi u humanitarnoj krizi.

U ime civilnih žrtava rata koji su preživjeli genocid, etničko čišćenje, okupaciju i koji dobro znaju kako je biti bez osnovnih životnih resursa (hrane, čiste vode, struje i slično), simbolična pomoć će se dati narodu Gaze u njihovoj bitci za opstanak.

Pozivamo sve osobe koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom plemenitom događaju i da daju svoju simboličnu podršku stanovnicima Gaze. Svi prihodi humanitarnog bazara će se uručiti na humanitarni račun Palestinske zajednice u BiH – navodi se u objavi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...