SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ: Sjednica UO KCUS-a, na dnevnom redu tačka o razrješenju Sebije Izetbegović...

Sjednica bi se trebala održati danas sa početkom u 16 sati.

  • Mini market

  • 30. Okt. 2023  

  • 0

Upravni odbor Kliničkog centra u Sarajevu za danas je zakazao sjednicu. No, kako je od ranije poznato medijima na dnevnom redu je nekoliko bitnih tačaka.

Između ostalog, na dnevnom redu je i tačka o razrješenju Sebije Izetbegović, aktuelne direktorice KCUS-a.

Kako je od ranije poznato sjednicu je zakazao predsjednik Upravnog odbora doktor Benjamin Kulovac, a na dnevnom redu je čak devet tačaka.

Sjednica bi se trebala održati danas sa početkom u 16 sati.

Tačke u kojima se spominje smjena Sebije Izetbegović su tačke 6 i 7. Tačka 6 se odnosi na razmatranje zaključka Vlade KS o opravdanosti da Sebija Izetbegović bude direktorica, a sedma tačka je Razmatranje prijedloga odluke o pokretanju postipka za razrješenje Generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović prije isteka mandata.

No, to nisu jedine bitne tačke.

Između ostalog, Upravni odbor će razmotriti i smjenu ranije imenovane Komisije za raspisivanje konkursa.

Kako je "Slobodna Bosna" ranije izvijestila, umjesto Sebije Izetbegović na čelo KCUS-a bi trebao doći sarajevski doktor Alen Pilav koji bi mogao biti imenovan za vršioca dužnosti Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...