TURSKI CRVENI POLUMJESEC: Izraelska avijacija bombardovala još jednu bolnicu i skladište humanitarne pomoći u Gazi

U saopćenju turskog Crvenog polumjeseca navodi se da su dobili informacije i snimke koji pokazuju da je skladište humanitarne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca, teško oštećeno u izraelskom bombardiranju i postalo neupotrebljivo.

  • Svijet

  • 30. Okt. 2023  

  • 0

Turski Crveni polumjesec objavio je da je skladište humanitarne pomoći koje pripada palestinskom Crvenom polumjesecu u Gazi postalo neupotrebljivo zbog teškog bombardovanja. Izraelska avijacija bombardovala je i dio kompleksa bolnice Tursko-palestinskog prijateljstva u Gazi, prenosi Anadolija.

U saopćenju turskog Crvenog polumjeseca navodi se da su dobili informacije i snimke koji pokazuju da je skladište humanitarne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca, teško oštećeno u izraelskom bombardiranju i postalo neupotrebljivo.

- Skladište o kojem je riječ pripada palestinskom Crvenom polumjesecu, s kojim sarađujemo u našim aktivnostima pružanja humanitarne pomoći. Mi nemamo vlastito skladište koje pripada Crvenom polumjesecu Turskie u Gazi - naveli su i dodali:

- Snažno osuđujemo svaki napad na uposlenike i objekte za humanitarnu pomoć, uključujući zaposlenike palestinskog Crvenog polumjeseca i volontere koji očajnički rade na pružanju humanitarnih potreba u vrlo teškim uvjetima.

Informaciju da je dio kompleksa bolnice Tursko-palestinskog prijateljstva bombardovan za Anadoliju je potvrdio direktor bolnice. detaljnijih informacija za sada nema.

Sukob u Gazi je počeo 7. oktobra kada je Hamas pokrenuo operaciju "Al-Aqsa Flood" - višestruki iznenadni napad koji je uključivao salvu raketnih lansiranja i infiltracija u Izrael kopnom, morem i zrakom.

Hamas je rekao da je napad bio odmazda za napad na džamiju Al-Aqsa i nasilje izraelskih doseljenika nad Palestincima. Izraelska vojska je tada započela nemilosrdno bombardovanje Pojasa Gaze.

U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno je 8.005 Palestinaca, saopćilo je ranije Ministarstvo zdravstva u opkoljenoj palestinskoj enklavi.

Ministarstvo je navelo da je među ubijenima 3.342 djece, 2.062 žene i 460 starijih osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...