IRANSKI MINISTAR TVRDI: "SAD šalje Izraelu zabranjeno oružje, uključujući fosforne bombe"

Abdullahian je dao izjavu za medije u Ženevi, gdje je otišao kako bi razgovarao o pitanjima "ukidanja blokade Pojasa Gaze i slanja humanitarne pomoći žrtvama rata", objavila je novinska agencija IRNA.

  • Svijet

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Iranski ministar vanjskih poslova Hossein Emir Abdullahian rekao je da su Sjedinjene Američke Države (SAD) dale Izraelu zabranjeno oružje, uključujući fosforne bombe, prenosi Anadolija.

Abdullahian je dao izjavu za medije u Ženevi, gdje je otišao kako bi razgovarao o pitanjima "ukidanja blokade Pojasa Gaze i slanja humanitarne pomoći žrtvama rata", objavila je novinska agencija IRNA.

Tvrdeći da SAD šalje zabranjeno oružje Izraelu preko uprave kiparskih Grka Južnog Kipra ili iz svojih baza u regiji, Abdullahiyan je rekao:

- SAD šalje zabranjeno oružje, uključujući fosforne bombe, u Tel Aviv.

Iranski ministar je ustvrdio da su poslane bombe bačene na narod Gaze i rekao da se "napori" SAD-a, koji tvrdi da ulaže napore u pružanju humanitarne pomoći Gazi, nisu našli u praksi.

Prisjećajući se svog sastanka sa šefom političkog ureda Hamasa Ismailom Haniyehom u Dohi, glavnom gradu Katara, prije tri sedmice, Abdullahiyan je zaključio:

- Na ovom sastanku, Haniyeh je izjavio da su spremni osloboditi izraelske civilne zarobljenike. Ali Izrael nije pristao tako brzo osloboditi zarobljenike. Koristeći ovaj izgovor, cionistički režim pokušava nastaviti rat, masakre i genocid u Gazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...