POKUŠAJ SAKRIVANJA ISTINE: U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno 86 palestinskih novinara

Kako se navodi, najnovija žrtva je Mohamed Abu Samra koji je ubijen u izraelskom napadu u nedjelju.

  • Svijet

  • 11. Dec. 2023  

  • 0

Najmanje 86 palestinskih novinara ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, saopćio je u ponedjeljak Ured za medije palestinske Vlade, prenosi Anadolija.

Kako se navodi, najnovija žrtva je Mohamed Abu Samra koji je ubijen u izraelskom napadu u nedjelju.

- Izraelsko ubijanje palestinskih novinara je pokušaj da se prikrije palestinski narativ i sakrije prava istina - navodi se u saopćenju.

Izrael je nastavio vojnu ofanzivu na Pojas Gaze 1. decembra nakon okončanja jednosedmične humanitarne pauze postignute sa palestinskom grupom Hamas.

Prema podacima zdravstvenih vlasti Gaze, 18.205 Palestinaca je ubijeno, a više od 49.645 ranjeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na enklavu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

Broj poginulih Izraelaca u napadima Hamasa iznosi 1.200, prema zvaničnim podacima.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...