SVJETLEĆI IGROKAZ LJUBIŠE ĆOSIĆA: Toranj na Trebeviću osvijetljen bojama zastave Republike Srpske (FOTO)

O čemu se radi, "pokušao" je objasniti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

  • Vijesti

  • 30. Okt. 2023  30. Okt. 2023

  • 3

Na Trebeviću iznad Sarajeva večeras je postavljen "svjetleći objekt" u bojama zastave administrativne jedinice u BiH RS. Svjetleći igrokaz može se vidjeti iz svih dijelova Sarajeva, prenosi Klix.

O čemu se radi, "pokušao" je objasniti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

On je napisao da se radi o "svjetioniku", rekavši da su svjetionici godinama bili vodiči brodovima u potrazi za sigurnom lukom i da je brod koji je pratio svjetla svjetionika izbjegao stijene i mirno pristao.

"Republika Srpska od svog nastanka ima svoj svjetionik. Zove se Istočno Sarajevo. U taj svjetionik ugrađene su svijetle duše boraca i civila koji su se ugradili u Republiku Srpsku", naveo je Ćosić.

Potom je iznio čitav niz spornih tvrdnji.

Svjetlost i duše živih. Oni koji su morali napustiti stoljetna sarajevska ognjišta i obnoviti nove živote gradeći naše Istočno Sarajevo. U šest naših općina.Kula na Trebeviću u panslavenskim bojama zastave Republike Srpske od večeras je novi svjetionik Istočnog Sarajeva i Republike Srpske. Boje zastave pozivaju u mirnu luku našeg naroda. Možda će neki svjetionik naići na nezadovoljstvo. Vi i takvi trebate znati da je ovo dio aktivnosti u stvaranju kulture sjećanja i sjećanja kako bi se znalo ko smo i koliko dugo smo ovdje", naveo je Ćosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...