"SB" NA LICU MJESTA: Borjana Krišto susrela se sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen (FOTO)

Posjetu BiH predsjednica EK završit će ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći

  • Vijesti

  • 01. Nov. 2023  01. Nov. 2023

  • 2

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto susrela se u Srajevu sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen koja se nalazi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Riječ je o posjeti u okviru njene četverodnevne posjete: Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Tokom posjete Bosni i Hercegovini, predsjednica EK će predstaviti Plan rasta za Zapadni Balkan (The Growth Plan for the Western Balkans) kao i plan puta regije ka Evropskoj uniji.

Po dolasku u Sarajevo, na aerodromu je dočekao ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, a potom se Von der Leyen sastala sa članovima Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i Željkom Cvijanović.

Posjetu BiH predsjednica EK završit će ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći koji su korisnici Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji najvećim dijelom (80 posto) finansira EU.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...