PAPU FRANJU PITALI JE LI BOLJI MESSI ILI MARADONA: Veliki zaljubljenik u nogomet sve iznenadio odgovorom...

-Sva trojica su velikani, svako na svoj način, kazao je papa.

  • Šareni svijet

  • 02. Nov. 2023  

  • 1

Papa Franjo u intervjuu za Rai odgovorio je na pitanje ko mu je draži nogometaš, Lionel Messi ili Diego Armando Maradona. Papa Franjo rođen je u Buenos Airesu, glavnom gradu Argentine iz koje dolaze obojica nogometaša. Međutim, Papa je izabrao Pelea, što je iznenađujuće s obzirom na nogometno rivalstvo Argentine i Brazila.

"Maradona je bio fantastičan igrač, ali podbacio je kao čovjek. Nisu mu pomogli oni koji su ga slavili. Bio me došao posjetiti, a nedugo nakon toga je preminuo. Zanimljivo, puno sportaša loše završi. Messi je gospodin, jako je korektan. No za mene je najveći Pele, čovjek sa srcem.

Razgovarali smo kada smo se sreli u avionu za Buenos Aires. Pokazao je veliku ljudskost. Sva trojica su velikani, svako na svoj način. Messi je dobar u ovom trenutku, a Pele je također bio", odgovorio je Papa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...