NASTAVLJAJU SE ŽESTOKI NAPADI NA GAZU: Izrael bombardirao školu u kojoj su hiljade raseljenih Palestinaca, jedini izvor struje i vodovod

Lokalna TV Al-Aqsa javlja da su izraelski avioni bombardirali javni rezervoar za vodu koji opskrbljuje nekoliko četvrti istočno od Rafaha.

  • Svijet

  • 04. Nov. 2023  

  • 0

Izraelske zračne snage rano jutros su izvele višestruke napade u gradu Rafahu na jugu Gaze, a među metama napada bio je i rezervoar javnog vodovoda, prenosi Agencija Anadolija. Izraelska vojska bombardirala školu Al-Fakhoura u izbjegličkom kampu Jabalia u Pojasu Gaze, piše Anadolija.

Lokalna TV Al-Aqsa javlja da su izraelski avioni bombardirali javni rezervoar za vodu koji opskrbljuje nekoliko četvrti istočno od Rafaha.

Bombardirana su i dva ribarska broda koji su potom izgorjeli na obali.

Uporedo s tim, reporter Al Jazeere javlja da su izraelske snage gađale i solarne panele u Gazi, koji služe kao jedini izvor električne energije za preostale stanovnike.

Još jedan izraelski zračni napad onesposobio je primarni generator električne energije u bolnici Al-Wafaa u Gazi.

Izraelske snage bombardirale su i školu Al-Fakhoura u izbjegličkom kampu Jabalia u kojem su smještene hiljade raseljenih Palestinaca na sjeveru blokiranog Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

- Mnogi Palestinci su ubijeni i ranjeni u bombardiranju škole Al-Fakhoura od strane okupacionih snaga - navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova u Pojasu Gaze.

Ovo je još jedan u nizu intenzivnih izraelskih napada na civilnu infrastrukturu, naselja, bolnice, vjerske objekte u blokiranom palestinskom Pojasu Gaze.

Do sada nema preciznih izvještaja o bilansu stradalih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...