SVE OVISI O INTERESU KOMPANIJA: Sarajevski aerodrom više ne radi 24 sata

Aerodrom Sarajevo je u oktobru imao 119.458 putnika,što je skoro 10 posto više nego prošle godine dok je Wizz Air još imao bazu u Sarajevu (110.580).

  • Ekonomija

  • 06. Nov. 2023  

  • 0

Od 1.oktobra Međunarodni aerodrom u Sarajevu više ne radi 24 sata na dan.

Direktor Aerodroma Alan Bajić rekao da postoji mogućnost da ponovo otvore aerodrom 24 sata na proljeće, a što će ovisiti o interesu aviokompanija. Temeljem novih procedura i dozvola koje ja Aerodrom uspio dobiti, ovo je sada moguće i aerodrom se može otvoriti za 24-satne operacije u bilo kojem momentu, piše Zamaaero.

Bajić  je demantirao objavu da je Air Serbia zatražila da leti noćne letove ove zime i time poveća broj frekvencija na 10 sedmično i da je bila odbijena. Bajić naglašava da to nije istina i da Air Serbia tako što nije zatražila nego će i dalje operirati 7 sedmičnih letova (svakodnevno u 2. valu).

Aerodrom Sarajevo je u oktobru imao 119.458 putnika,što je skoro 10 posto više nego prošle godine dok je Wizz Air još imao bazu u Sarajevu (110.580).

Ovo je i 24,9 posto više u odnosu na isti mjesec 2019. godine. Ukupno od početka godine Sarajevski aerodrom ostvario 1.201.977 putnika i 2.293,2 tone carga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...