VELIKA AFERA U SUSJEDSTVU: Coca-cola privremeno povukla jednu seriju proizvoda, u bolnicu se javilo još 11 ljudi...

Ukupno je do jučer bilo 14 sumnjivih slučajeva, a kod četiri je utvrđena korozija jednjaka i usta.

  • Regija

  • 09. Nov. 2023  09. Nov. 2023

  • 0

Coca-cola je jučer potvrdila da privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

Državni inspektorat Hrvatske (DIRH) privremeno je kompaniji Coca-Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna.

Stigli su i prvi rezultati analiza izuzetih uzoraka Coca-Colinih pića u Rijeci. U uzorcima Romerquellea nije nađeno ništa, dok se rezultati zagrebačkih uzoraka Coca-Cole još čekaju.

Zasad je službeno potvrđeno da su dvije osobe zadobile ozljede nakon konzumacije gaziranih pića, jedna u Rijeci i jedna u Zagrebu. Ukupno je do jučer bilo 14 sumnjivih slučajeva, a kod četiri je utvrđena korozija jednjaka i usta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...