TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ČEDOMIRA JOVANOVIĆA: „Vučiću je potreban svaki procenat, pa vadi svoje zavisnike da se aktiviraju i pomognu…“

Kako dodaje, ona ne zna šta Jovanović hoće sa predstojećim izborima.

  • Regija

  • 10. Nov. 2023  

  • 1

Predsjednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, koji se nalazi u kampanji prikupljanja potpisa, objavio je na svojoj Facebook stranici spot iz 2008. godine u kome se nalazi i muzičar Vlada Divljan, bivša predsjednica Skupštine Nataša Mićić, ali i Vesna Pešić i psiholog Žarko Korać.

Jovanović je najavio izlazak na izbore, a spot koji datira iz kampanje „Širi dalje“objavio je na dan rođendana stranke. Ipak, nejasno je zašto u jeku kampanje za ove izbore okačen video od prije više od deset godina, pogotovo jer su njemu javne ličnosti od kojih mnoge zasigurno LDP danas ne podržavaju, dok ima i onih koji više nisu među živima.

Dio tadašnje kampanje bili su i dramaturginja Biljana Srbljanović, glumac Bora Todorović, slikar Kosta Bunuševac, glumica Lena Bogdanović, muzičar Nenad Marjanović, slikarica i konceptualna umjetnica Biljana Cincarević.

Predsjednik LDP-a najavio je samostalan izlazak na izbore i trenutno i dalje sakuplja potpise.

Jedan od onih koji su 2008. podržavli LDP-a i nalaze se u spotu, Žarko Korać, jučer je podržao koaliciju „Srbija na Zapadu“, koju čini niz proeuropskih opcija LIBDEM, Nova – Da se struka pita, GLAS, GDF… Uz njega je i novinar Milojko Pantić, koji je, iako ga u ovom konkretnom spotu nema, također davao podršku LDP te godine.

Bivša zastupnica Vesna Pešić komentirala je Jovanovićev potez za Danas.

„Vjerovatno da pokaže pred te prve njegove izbore koliko je to bilo novo i različito sa sloganom ‘Od nas zavisi’. Vi kao novinar treba da provalite kome sada služi Čeda, jer Vučiću je potreban svaki procenat da se oduzme Ujedinjenima pa vadi svoje zavisnike da se aktiviraju i pomognu pošto osjeća škripac, pa je upregao svakog koga može da spriječi poraz na izborima“, ističe Pešić.

Kako dodaje, ona ne zna šta Jovanović hoće sa predstojećim izborima.

„On ne može da skupi potpise. Ako ga je Vučić angažovao, o čemu nemamo niti možemo da imamo saznanje, ako jeste onda mora da mu skupi potpise i da ovaj dobije makar pola procenta, to sve pripadne najvećoj stranci, odnosno Vučiću“, navodi Pešić.

LDP ove godine nastupa sa sloganom „Mora drugačije“. Na izborima 2021. godine nisu nastupali, a na onima 2020. su izašli u okviru „Koalicije za toleranciju“, iako su ranije najavljivali osnivanje pokreta „Zvono“.

Godine iz koje spot datira LDP je osvojio 5,24 odsto, odnosno 216.902 glasova, a sa njima je nastupila i Socijaldemokratska unija pomenutog Žarka Koraća i Demohrišćanska stranka Srbije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...