VUČIĆU NIJE DOBRO SJEO SASTANAK BEĆIROVIĆA I KOMŠIĆA S KURTIJEM: "Sad znamo s kim imamo posla"

Pita se kakvi su to "dvostruki aršini" i "licemjerni pristupi" rješavanju problema na prostoru bivše Jugoslavije, "gdje negdje priznajete teritorijalni integritet i tražite da se poštuje teritorijalni integritet."

  • Politika

  • 10. Nov. 2023  10. Nov. 2023

  • 10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da ga je iznenadio jučerašnji sastanak u Parizu članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željke Komšića sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem.

"On je birao sa kojim predstavnicima Bosne i Hercegovine će da se sastane. Čudno da su oni to prihvatili", rekao je Vučić.

Pita se kakvi su to "dvostruki aršini" i "licemjerni pristupi" rješavanju problema na prostoru bivše Jugoslavije, "gdje negdje priznajete teritorijalni integritet i tražite da se poštuje teritorijalni integritet."

"A s druge strane, onome od koga tražite da poštuje teritorijalni integritet, integritet njegove zemlje ne priznajete", kazao je Vučić.

Dodaje da je to dobro za Srbiju "da znaju gdje su" i da znaju "sa kim imaju posla".

Vučić je rekao da će večeras imati sastanak s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom i da će jedna od tema biti dijalog Beograda i Prištine, ali da ne vjeruje da će tu biti ikakvog napretka dok god je premijer Kosova Albin Kurti.

"I nema velike filozofije, mislim da je svima njima sad jasno na Zapadu, da Kurti uopšte ne želi da formira Zajednicu srpskih opština, da ne želi nikakav napredak u dijalogu, a da su sve ostalo bili balkanski trikovi koji mogu da upale jedan put ili dva puta, ali dugoročno svakako ne", rekao je Vučić.

Dodao je da je za Beograd važno da se sačuvaju mir i životi Srba na Kosovu.

Kazao je da u Parizu ne planira sastanak s Kurtijem objasnivši da ne zna o čemu bi razgovarao s njim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...