AKTIVISTI I MEDIJSKI RADNICI "OKUPIRALI" ZGRADU NEW YORK TIMESA: Dosta im je pristrasnog izvještavanja o Gazi (VIDEO)

Oko 17 sati po lokalnom vremenu u četvrtak, mala grupa demonstranata predvođena medijskim radnicima koji sebe nazivaju "Blok pisaca" ušla je u atrijum zgrade Timesa noseći transparent sa pozivom na prekid vatre.

  • Svijet

  • 10. Nov. 2023  

  • 0

Aktivisti su preplavili zgradu gdje se nalazi sjedište New York Timesa, pozivajući na hitan prekid bombardiranja Gaze. Po lobiju zgrade su razbacali kopije lažnih novina "The New York Crimes". Optužili su medije za pristrasnost prema Izraelu u izvještavanju o ratu između Izraela i Hamasa.

Oko 17 sati po lokalnom vremenu u četvrtak, mala grupa demonstranata predvođena medijskim radnicima koji sebe nazivaju "Blok pisaca" ušla je u atrijum zgrade Timesa noseći transparent sa pozivom na prekid vatre.

Ostali su duže od sat vremena, čitajući imena hiljada Palestinaca ubijenih u Gazi, uključujući najmanje 36 novinara čija je smrt potvrđena od početka rata. Oni su raspršili izdanja lažnih novina - "The New York War Crimes" - te optužili medije za "saučesništvo u pranju genocida" i pozvali su uredništvo Timesa da javno podrži prekid bombardovanja.

U e-mailu koji je uposlenicima New York Timesa poslao šef osiguranja protest je opisao kao "miran", uz napomenu da "nijedan ulaz nije blokiran".

Akcija je uslijedila nekoliko sati nakon što su studenti širom New Yorka izašli iz učionica u znak podrške Palestincima.

Demonstracije u New York Timesu bile su posljednja u nizu akcija na istaknutim lokacijama u New Yorku s ciljem da se skrene pažnja na sve veći broj žrtava u Gazi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...