NEVJEROVATNO: Dodikov ministar za evropske integracije pronašao „krivca“ za pad podrške građana ulasku u EU…

Kazao je da su globalna dešavanja dovela do toga da se EU više bavi Ukrajinom nego Zapadnim Balkanom.

  • Politika

  • 14. Nov. 2023  

  • 10

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da pad podrške građana ulasku u EU nije iznenađenje, te ističe da je jedan od uzroka nedosljednost Evropske unije.

Kazao je da su globalna dešavanja dovela do toga da se EU više bavi Ukrajinom nego Zapadnim Balkanom.

- Republika Srpska nastavlja evropski put, ali iz puno poštovanje Ustava, nadležnosti i mehanizma koordinacije, naveo je Klokić za RTRS.

Kaže da se 14 prioriteta treba riješiti odjednom.

- Vrijeme jeda to već završimo, ali kolege iz FBiH hoće kasnije i pojedinačno. Srpska je dala svoja rješenja, ali kolege iz FBiH su odbile, naveo je Klokić.

-Nevjerovatno je da će Ukranija i Moldavija otvoriti pregovore sa EU, a da je BiH uslovljena.

U Ukrajini bukti sukob i nema demokratskih principa. U Moldaviji je ogromna korupcija i nizak je nivo uređenosti države, kaže Klokić.

-Nedosljednost EU je kada BiH stavlja u isti koš sa Ukrajinom i Moldavijom, kazao je Dodikov ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...