WHO I UN SE POVUKLI IZ GAZE, PALESTINCI IH OPTUŽUJU: "Povinovali ste se Izraelu"

Palestinska grupa Hamas izvela je 7. oktobra iznenadni raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze, kao i upad na izraelski teritorij kada je ubijen i otet veliki broj ljudi.

  • Svijet

  • 14. Nov. 2023  

  • 0

Agencija UN-a za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRVA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) povukle su se iz Gaze, javila je televizija El Arabiya pozivajući se na palestinsko Ministarstvo zdravstva.

"UNRVA i WHO više ne pružaju usluge u Pojasu Gaze. Agencije UN-a povinovale su se Izraelu i napustile Pojas Gaze", rekao je generallni direktor Ministarstva, Munir el Bursh.

Dodao je da je broj poginulih u izraelskim napadima porastao na 12.000, a da je oko 30.000 ranjeno.

Palestinska grupa Hamas izvela je 7. oktobra iznenadni raketni napad na Izrael iz Pojasa Gaze, kao i upad na izraelski teritorij kada je ubijen i otet veliki broj ljudi.

Izrael je odgovorio zračnim napadima, potpunom blokadom Pojasa Gaze i kopnenom operacijom.

Sukobi se vode i u Libanonu i na Zapadnoj obali.

U posljednjoj eskalaciji sukoba u Izraelu je poginulo oko 1.400 ljudi.

Izraelski ministar obrane Yoav Galant objavio je jučer da je Hamas izgubio kontrolu nad Gazom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...