LAUŠEVIĆ PRED SMRT SNIMIO POSLJEDNJU SCENU IZ BOLNIČKOG KREVETA: Svi su plakali na snimanju i aplaudirali

Emotivan momenat za sve na setu...

  • Kultura

  • 15. Nov. 2023  16. Nov. 2023

  • 0

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas, 15.11.2023. godine u 63. godini života, poslije kraće borbe sa teškom bolešću. Laušević je bio svjestan da se bori sa izuzetno teškom bolešću, a u jednom momentu je čak rekao:

"Želim samo dostojanstveno da odem", rekao je Laušević.

U prilog tome da je bio veliki profesionalac u svom poslu govori i činjenica da je dok se borio sa opakom i teškom bolešću, snimao scene za seriju "Kalkanski krugovi" i to iz bolničke postelje. Ova scena je emotivno pogodila glumce pa su plakali na snimanju i nagradili aplauzom Lauševića, prenosi Srbija Danas.

Ljekari su savjetovali Lauševiću da miruje i da se ne napreže, ali je on želio da završi projekat na kom je radio.

"Producenti i cijela ekipa nisu željeli da ostave nedovršen posao, jer ne znaju koliko će Žarko ostati u bolnici. Predložili su mu da to malo scena koje su mu ostale za 'Kalkanske krugove' snimi preko telefona sa svojim kolegom. On je rado prihvatio iako su mu doktori savjetovali da se ne napreže mnogo", priča izvor i opisuje kako je izgledalo snimanje:

alt

Žarko Laušević (Foto: ATA Images)

"Donijeli su mu telefon u bolnicu i pozvao je kolegu koji je bio na setu. U toj sceni se Lauš ne vidi već se samo čuje njegov glas. To je maksimalno koliko smo mogli da uradimo, jer nismo željeli da ga previše zamaramo. Odradio je to junački. Kada su završili razgovor, njegov kolega sa kojim je obavio razgovor je podigao telefon, a cijela ekipa je Žarka pozdravila gromoglasnim aplauzom. Pala je i po koja suza, jer su svi to doživjeli veoma emotivno".

alt

Žarko Laušević (Foto: Facebook)

Podsjetimo, Žarko Laušević je bolovao od karcinoma pluća, a i pored teške dijagnoze i terapije pod kojom je bio, do posljednjeg dana života je bio aktivan. Prije nekoliko dana se pojavio na premijeri filma "Heroji Halijarda" gdje ga je publika dočekala uz gromoglasan aplauz i ovacije.

Oglasila se porodica Žarka Lauševića

"Obavještavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, poslije kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mjestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaviještena. U ime porodice Anita Laušević", navodi se u saopćenju ožalošćene porodice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...