KO JE UDOVICA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Upoznali su se dok je bio oženjen, a u karijeri je radila s Leonardom DiCaprijem

Laušević je pokopan na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili porodica, prijatelji i kolege.

  • Kultura

  • 23. Nov. 2023  

  • 1

Vijest da nas je napustio Žarko Lauševiću 63. godini života šokirala je i ražalostila glumačku zajednicu. Teška bolest je bila jača, unatoč lavovskoj borbi ovog umjetnika čiji je život bio poput filma.

Godinama je bio u skladnom braku sa suprugom Anitom, profesionalnom vizažisticom s kojom je dobio kćerku Janu. Par je živio u Americi skoro 20 godina, a ona je postala priznato ime među velikim zvijezdama, koje su isticale da je glumica fenomenalna za saradnju, kao i da je sve obaveze ispunjavala s lakoćom.

Anita je rođena u Ljubljani, a radila je na vrlo poznatim projektima kao što su 'Seks i grad' i 'Spiderman 2'. Uz to, sarađivala je i s velikim holivudskim zvijezdama poput Leonarda DiCaprija i Kate Winslet. Pokojnog supruga upoznala je dok je još bila u braku, a Žarko je o njihovoj ljubavi pisao i u svojoj knjizi 'Godina prođe, dan nikad'.

'Bila je ponovno Anita. Da, nama se dogodila ljubav. Sreli smo se na snimanju filma 'Boj na Kosovu'. Shvativši da ja ipak želim sačuvati svoj brak, ona se tada udala i rodila kćer Andreu. Bez 'ј' . Dolazi otmjena, visoka, lijepa. 'Razvodim sе', kaže mi danas..', napisao je Žarko.

Laušević je pokopan na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili porodica, prijatelji i kolege. Donosili su mu crvene i bijele ruže. Na vječni počinak ispratili su ga uz pjesmu 'Sve što želim u ovom trenutku' (pjesma iz serije 'Sivi dom', u kojoj je Žarko glumio), a govor je održao kolega Nebojša Dugalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...