UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: „Zapad želi da pokaže da su Bošnjaci sekularna muslimanska nacija…“

-Ali mi znamo da to nije baš tako, izjavio je Savić.

  • Vijesti

  • 16. Nov. 2023  

  • 17

-Izjava iranskog ambasadora u BiH Abuzara Torkamana da će Iran, ukoliko se pojavi problem za BiH, pohitati u pomoć kao što je to učinio i prije 30 godina je nedosljedna i neprimjerena, rekao je za RTRS proruski politolog Vojislav Savić, inače blizak Dodikovom SNSD-u.

-Ne priliči ambasadoru jedne zemlje kao što je Iran da govori tako. Ako je rekao da poštuju integritet BiH, onda se ne treba miješati u unutrašnja pitanja BiH, kazao je Savić.

Kaže da ova izjava može biti poruka i "spavačaima" da je Iran tu.

- Ako ih ne vidimo, ne znači da nisu tu. Znamo koja je bila uloga Irana tokom rata u BiH, naveo je Savić.

Kaže da se ni jedna zapadna ambasada nije oglasila povodom ove izjave.

-Da je ruska amabasada nešto rekla, nakon sat vremena svi bi se svi oglasili sa istim floskulama o malignom uticaju, rekao je Savić.

Ističe da je to tako što Zapad želi da pokažu da su Bošnjaci sekularna muslimanska nacija.

-Ali mi znamo da to nije baš tako, izjavio je Savić.

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...