KAO ŠTO JE I OBEĆAO: Igor Crnadak otkriva - šta su dogovorili Dodik i Schmidt?

Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku.

  • Mini market

  • 16. Nov. 2023  16. Nov. 2023

  • 3

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i šef Kluba zastupnika te stranke u Narodnoj skupštini RS-a, kao što je to sinoć i najavio, danas je tačno u 15 i 30 objavio "najvažnije elemente dogovora visokog predstavnika Christiana Schmidta i predsjednika RS-a Milorada Dodika". Ovo je uradio jer se Dodik nije oglasio. 

"Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost. Međutim, za razliku od brojnih drugih, ova informacija nije paušalna, sastoji se od konkretnih stvari, provjerljivih u veoma kratkom roku", napisao je Crnadak de dodao: 

Zato sam odlučio da javno objavim glavne elemente dogovora Dodik-Schmidt, onako kako sam ih dobio:

1. Dodik i SNSD će postepeno ublažiti retoriku i započeti "otopljavanje" atmosfere u Republici Srpskoj prema Schmidtu.
U tom cilju Schmidt će gostovati na RTRS-u, što je već realizovano.

2. Funkcioneri SNSD-a će serijom izjava stvarati ambijent da je Schmidt realnost koja se mora uvažiti, što je već započelo izjavom Srđana Mazalice da "ne priznajemo Schmidta, ali se ne možemo boriti protiv nečega što je faktičko stanje". Na taj način funkcioneri SNSD-a će kontinuirano, iz dana u dan, privikavati javnost u Republici Srpskoj na "novu realnost", kako iznenadno priznavanje i prihvatanje Schmidta ne bi izazvalo šok i uznemirenost u Republici Srpskoj.

3. Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske, koji je Vlada Republike Srpske povukla sa dnevnog reda pretposljednje sjednice Narodne skupštine, neće biti vraćen u proceduru i neće biti usvojen.

4. Dodik je dobio obećanje da neće biti presuđen u procesu koji se vodi protiv njega, odnosno da mu neće biti izrečena mjera zabrane političkog djelovanja.

5. Dogovoreno je da neće biti tehničkih izmjena izbornih pravila do kraja godine, odnosno uvođenja skenera i drugih predloženih mjera za obezbjeđivanje poštenih izbora, čime će se SNSD-u omogućiti da i dalje manipuliše izbornom voljom građana - napisao je Crnadak.

ŠTA SU DOGOVORILI ŠMIT I DODIK? Informacije poput ove, koju sam nedavno dobio, inače ne puštam u javnost. Međutim, za...

Objavljuje Igor CrnadakČetvrtak, 16. studenoga 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...