BOŽO PRELEVIĆ POTPUNO OGOLIO STANJE U SRBIJI: "Da li Vam je dobro, Predsjedniče Vučiću?"

"Tlačite i vrijeđate svakog ko drugačije misli, a istovremeno parama pretvarate ugledne profesije u bijedu i bijednike. Kuda će, sutra, svi ti pohlepni jadnici, koji su svoju profesiju založili protiv sopstvene zemlje?"

  • Regija

  • 19. Nov. 2023  

  • 0

"Zabrinut sam za Vaše zdravlje i našu Srbiju. Iz Vaših tv ispada vidim da ste Vi i Vaša porodica žrtve u zemlji gdje ste 12 godina prigrabili apsolutnu vlast. Imate medije sa nacionalnim pokrivanjem. Svu kontrolu nad finansijama i silom", piše advokat Božo Prelević za beogradski list Danas.

Tlačite i vrijeđate svakog ko drugačije misli, a istovremeno parama pretvarate ugledne profesije u bijedu i bijednike. Kuda će, sutra, svi ti pohlepni jadnici, koji su svoju profesiju založili protiv sopstvene zemlje?

Kada je Vama, Predsjedniče, toliko teško pod Vama, zamislite koliko je tek nama teško pod ovim zlom.

Predsjedniče, Vašom zaslugom nestaje jedan dio Srbije – tamo 12 godina konfrotirate Srbe sa Albancima, a zatim ih trampite za još jedan mandat. Nije li tako bilo i sa Srpskom Krajinom i sa granicama Velike Srbije, koju ste Vi i ono zlo obećavali žrtvama Oluje.

Obećali ste im državu, a dali moleban. Tako će proći i Srbi sa Kosova i Metohije, koji baš ovih dana, u tišini, preregistruju svoja kola na kosovske tablice.

Presjedniče, zar je stvarno Vaš predsjednički nivo priča o ćuranu, puštanju Gnjilanske grupe, britanskoj obavještajnoj službi u pošti ili o radkapni?! Ima li danas u Evropi ijednog predsjednika koji je na ovom nivou?!

Predsjedniče, da li ste dobro? Bjesni rat na sjeveru i neposredno na jugu Evrope, putevi u Srbiji su zatvoreni opravdanim zahtjevima onih koji nas hrane, pošta ne radi, zdravstvo se raspada, obrazovanje je uništeno, kriminal se povezuje sa Vašom vlašću u mnogim svjetskim i domaćim izvještajima.

U Srbiji ne može da se diše od zagađenja vazduha i vode, parlament je primjer bruke i sramote, a Vi se obračunavate sa ljudima koji ni ne učestvuju na izborima. Ne treba da nam date prostor na istim medijima da odgovorimo. To je suprotno principu “sve i svi su moji, drugi ne postoje”.

Jako brinem za Vas, ali evo, hvala Bogu, nema više pokušaja atentata na Vas, a od onih koji su navodno bili, nema epiloga.

Predsjedniče koji su naši saveznici danas u svijetu, osim gospodina Orbana, kome ste dozvolili da hungarizuje Vojvodinu podsticajima za državljastvo.

Kao tadašnji ministar informisanja, učestvovali ste u mojoj nezakonitoj smjeni sa mjesta sudije 1999. godine. I dan danas iznosite neistine na moj račun lično ili preko Vaših tabloidnih megafona.

Više od 30 godina to radite. Da li je Vama i Vašoj porodici od toga bolje? Brinem koliko još možete zdravstveno da izdržite da nas vrijeđate. Svi brinemo, jer ste Vi praktično i naš predsjednik.

Vi upravljate, Vi ste odgovorni baš za sve u ovoj zemlji, jer bez Vaše dozvole se ovdje baš ništa ne dešava. Vi niste samo Predsjednik, Vi ste donosilac svih odluka u posljednjih 12 godina, pa i onih koju su zarobljenu Srbiju doveli na začelje Evrope.

Znam da je to težak posao. Njime se mogu baviti samo odrasli i dorasli težini problema.

alt

Advokat Božo Prelević (Foto: FoNet/Milica Vučković)

Pritomili ste mržnju, postala Vam je kućni novinarski ljubimac i koristite je protiv svojih građana. Zar Vas nije strah tog razdora koji pravite?

Doduše, strah je početak mudrosti ukoliko nije početak još veće bahatosti. Bahatost proizvodi odgovor koji nikom ne treba.

Nadam se Vašem dobrom zdravlju, jer od toga zavisi i život nas, običnih smrtnika. Vjerujem u Vaš dug život, jer bi Srbija htjela da čujete i ono što baš sad većina ne bi smjela da Vam kaže.

Ako to doživim, ja ċu se boriti da se, i u Vašem slučaju, poštuju osnovna prava i slobode, pa i ona o slobodi govora.

Predsjedniče, budite nam zdravi! Vjerujem da kada se Vi samo i zakašljete, veċina Vaših saradnika je već na aerodromu. Djeca su to!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...