CITY U PROBLEMIMA: Bivši nogometaš pokrenuo višemilionski spor

Kako prenosi Sky Sports, Mendy je podnio tužbu Tribunalu za zapošljavanje, tražeći "neovlaštene odbitke od plata" nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad 2021. godine.

  • Sport

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Francuski nogometaš Benjamin Mendy pokrenuo je tužbu od "više miliona funti" protiv Manchester Cityja zbog neisplaćenih plata.

Kako prenosi Sky Sports, Mendy je podnio tužbu Tribunalu za zapošljavanje, tražeći "neovlaštene odbitke od plata" nakon što je optužen za silovanje i seksualni napad 2021. godine.

Francuski nogometaš je u međuvremenu proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

Mendyja je u julu ove godine porota proglasila nevinim na ponovljenom suđenju u Chesteru. Ranije ove godine 29-godišnji nogometaš je proglašen nevinim za seksualne delikte nad određenim brojem žena, ali porota nije uspjela da donese presude po dvije optužbe, što je dovelo do ponovnog suđenja.

“Manchester City nije isplatio gospodinu Mendyju nikakvu platu od septembra 2021, nakon što je gospodin Mendy optužen za razne prekršaje za koje je kasnije oslobođen, do isteka njegovog ugovora u junu 2023. Tužba će se pojaviti pred Tribunal za zapošljavanje“, saopštili su zastupnici francuskog fudbalera.

Mendy bi trebalo da dobije više od dva miliona funti. Ovaj nogometaš je 2017. postao najskuplji defanzivac Premier lige kada je City za njega platio Monacu 52 miliona funti. Sa Građanima je osvojio tri titule Premijer lige, a Francuskom je bio prvak svijeta 2018. Mendy je trenutno igrač francuskog prvoligaša Lorienta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...