GENOCID NAD GAZOM: Netanyahuovi ministri ne kriju stvarne namjere Izraela

Gvir je nedavno kazao da treba eliminisati Hamas ali i sve one „koji pjevaju, podržavaju i dijele slatkiše“ jer su sve to teroristi.

  • Svijet

  • 22. Nov. 2023  

  • 0

Izraelski ministar za nacionalnu sigurnost, Itamar Ben Gvir, svojim objavama i izjavama pokazuje stvarne namjere Izraela. Gvir je nedavno kazao da treba eliminisati Hamas ali i sve one „koji pjevaju, podržavaju i dijele slatkiše“ jer su sve to teroristi.

Gvir je nedavno na svom profilu X (Twitter) objavio fotografiju palestinske žene koja sjedi ispred izraelske zastave. „Vlasnica objekta u Kalkiji je prije otprilike dvije sedmice objavila slike ljudi koji su oteti i ismijavala ih na internetu. Nakon što su pripadnici IDF-a razbili njen objekat, izraelska policija se pobrinula da je uhapsi i fotografiše sa zastavom koju toliko voli. Počeli smo razgovarati s njima na jeziku koji razumiju“, napisao je Gvir uz fotografiju.

alt

Nedugo prije toga objavljen je video gdje se vidi kako Gvir posjećuje izraelski zatvor i naređuje mučenje palestinskih zatvorenika. „Nemojte im pokazivati sunce“, govori Gvir. U istom video govori se kako se prema palestinskim zatvorenicima odnose na najoštriji način, gdje su zatvorenici mučeni, tjerani da slušaju izraelsku himnu, leže s lisicama na rukama u mračnoj prostoriji gdje se u zemlji nalazi toaletni otvor. Gvir je tada izjavio da se nada zakonu o smrtnoj kazni protiv zarobljenika.

On je također poznat javnosti i po dijeljenju oružja civilima širom Izraela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...