RADNICI DOBILI PLATU I TOPLI OBROK: Tvornica Olip u Bugojnu nastavila rad

U Olipu je bio štrajk i 2020. godine u vrijeme krize sa Covidom, a radnici su izražavali nezadovoljstvo zbog umanjenja plaća.

  • Ekonomija

  • 25. Nov. 2023  

  • 0

Tvornica Olipa u Bugojnu u petak je ponovo pokrenula proizvodnju nakon što im je uplaćena plata i topli obrok za oktobar. U Bugojnu radi 120 radnika koji su pokrenuli štrajk kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odnosa firme prema njima.

Radnici u Travniku još čekaju platu i mrznu se u hladnim halama.

Radnici u tvornici Olipa u Bugojnu obustavili su proizvodnju prije četiri dana, a u Travniku još prošle sedmice, izvještava Indikator.ba.

Razlog je slabiji priliv sredstava i rad u teškim uvjetima.

U Olipu je bio štrajk i 2020. godine u vrijeme krize sa Covidom, a radnici su izražavali nezadovoljstvo zbog umanjenja plaća.

Olip S.p.A. je porodična italijanska tvrtka koja je počela rad 1972. u Colà di Lazise, ​​malom gradu smještenom u blizini jezera Garda, gdje se i danas nalazi sjedište. Osnivač je Piero Oliosi a kasnije su mu se u upravljanju pridružila njegova djeca Camilla i Cristian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...